Case de moda italiene

Istoria casei italiene de modă

italiene

Moda este, fără îndoială, una dintre cele excelență a Făcut în Italia. Haine, incaltaminte si accesorii de această Țară Frumoasă, în fapt, dictează tendințele, și sunt obiect al dorintei de milioane de femei și bărbați din întreaga lume. Dar cine sunt standard-purtători de gust și stilul de tricolor? Afla aici 10 dintre cele mai importante case de moda din italia (în strictă ordine aleatorie).

Valentino

Marca Valentino, nucleul marca Valentino S. p.Un., a fost fondată în 1957, când Valentino Garavani a deschis o casă de modă de lux de pe via Condotti din Roma, împreună cu unii dintre membri. În ciuda sale incontestabile geniul și talentul de fondator, cu toate acestea, maison de curând se află în pragul falimentului.

valentino

Pentru a permite proiectantului să realizeze proiectul său este Giancarlo Giammetti, un student la arhitectură, care, împreună cu Garavani, văzut de la acționarii vechi toate acțiunile societății, înființarea unui nou.

Așa începe o poveste de mare de moda si creativitate, care continuă și astăzi datorită Maria Grazia Chiuri și Pier Paolo Piccioli, care a preluat de la Alessandra Facchinetti, în 2008, ghid de brand.

După ce a fost vândut de către valentino Garavani și giancarlo Giammetti să Hdp în 1998, la maison a suferit alte vânzări și în prezent este parte a companiei Mayhoola pentru Investiții, cu sediul în Qatar.

Giorgio Armani

Compania Giorgio Armani a fost fondată în 1975 de către Giorgio Armani și Sergio Galeotti, în corso Venezia, Milano. Succesul a fost enorm și imediată, și deja la sfârșitul deceniului, brandul este cunoscut și vândut (aproape) peste tot în lume. Dar proiectantul și partenerul său non-stop și cu o mare inteligență și viziune, să urmărească o filozofie de consolidare, de specializare și diferențiere, forjare puternice colaborări (cu L ‘ oréal, Luxottica, cu companiile japoneze Itochu Corporation și Seibu Magazin și cu Zegna Grup, și care achiziționează pachetul majoritar de numeroase excelență în producție și de fabricație. In prezent, compania detine 19 mărcile și produsele sale sunt vândute în 46 de Țări, în termen de 2,203 magazine.

armani

Gucci

Fondată în 1921 în Florența de Guccio Gucci, casa de moda Gucci este parte din Gucci Group, o divizie a companiei franceze Kering. Marca de casa sunt elementele de echitație lume – clemă, fixare și de un verde-roșu-verde inspirat de sub burta de șa – și logo-ul “GG” , care foarte curând a devenit un simbol al statutului, de asemenea, vă mulțumim pentru alegerea de celebritati, cum ar fi Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Maria Callas, și ducesa de Windsor, Wallis Simpson, să le poarte.

gucci

Lansat în 1990 de către Tom Ford, brandul a fost ghidate din 2006 până în 2014 de Frida Giannini și este în prezent în (talentuosissime) mâinile lui Alessandro Michele.

Fendi

Casa de moda Fendi a fost născut în Roma în 1918 ca un laborator de blană-magazin de Adele Casagrande și-a asumat numele actual, când mireasa de designer și Edoardo Fendi. Datorită calității materialelor și excelență de măiestrie și croitorie de produsele sale, maison de curând a ajuns la succes și în anii ’30 și ’40, numele lui devine sinonim cu stil si eleganta. După cel de-al doilea război mondial trece în mâinile moștenitorilor dintre fondatorii și, de asemenea, datorită colaborării cu emergente Karl Lagerfeld, a devenit unul dintre cele mai importante branduri din lumea modei, italiană și internațională. Logo-ul său este caracteristica de dublu “F”, inventat în 1966, și este acum parte a Grupului LVMH.

Prada

Casa de moda Prada a fost fondată în 1913 de către frații Mario si Martino Prada, cu deschiderea Galleria Vittorio Emanuele II din Milano, un boutique de genți de mână și accesorii de călătorie de lux.

prada

Magazinul are un mare succes și în curând a devenit punctul de referință pentru nobilimea și înalta burghezie în italia și europa. În ciuda de performanța excelentă a companiei, nici unul dintre moștenitori fondatorii dacă vor să ocupe și ghidul este luat de fiica lui Mario, Luisa, care, în 1958, a devenit proprietarul.

În 1971, s-a alăturat consiliului de administrație, de asemenea, o altă femeie, Miuccia, la care casa de moda valabil pentru întreg în 1978. De florida și bogat proprietăți de trecut, cu toate acestea, nu există nici o urmă de ea. Maison este într-un stand, dar Miuccia are talent și fler pentru afaceri, și vă mulțumim pentru decizia de a colabora cu antreprenorul Patrizio Bertelli (care s-a căsătorit în 1987) și creativitatea lui, nu numai înalță casa, dar face un punct de referință pentru moda din lume.

Compania este acum parte a holdingului Prada S. p.o O și este listat la bursa de valori.